Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Home > Blog > Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Nou, je hebt een website maar niemand vindt je website… Wat heb je er dan eigenlijk aan? Voor veel websites is het de bedoeling om zo veel mogelijk bezoekers te krijgen. Méér bezoekers zijn tenslotte méér klanten! Maar hoe krijg je nou meer bezoekers ? Is dit moeilijk?

Zoekmachines bepalen alles

Meer bezoekers op je website heeft alles te maken met de zoekmachines. De grootste en bekendste zoekmachine is Google.

Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een kapper in de buurt van Enschede, dan Google je ‘Kapper Enschede’. Vervolgens krijg je een lijst met verschillende websites van kapsalons uit Enschede. De kapper die met zijn website op de eerste plek komt krijgt ver uit de meeste bezoekers.

Ongeveer 25% van de mensen klikt op het eerste zoekresultaat. Ongeveer 13% klikt op de tweede plek en ongeveer 9% op het derde zoekresultaat. Vervolgens wordt het steeds minder. Een website die niet in de top 5 staat behaalt nauwelijks bezoekers en dus minder klanten via de website.

De kapsalon die op nummer één staat krijgt ver uit de meeste klanten via de website. Meer bezoekers op de website staat dus gelijk aan meer succes.

Hoe kom ik bovenaan in een zoekmachine?

De veruit meest gebruikte zoekmachine is Google, daarna komen Bing en Yahoo. Google bepaalt zelf wie er gevonden wordt en wie niet. Dit werkt door bepaalde algoritmes.

Nu zijn er verschillende manieren om hogerop te komen in Google, namelijk zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA).

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie is de moeilijkste manier om bovenaan te komen in Google, maar wel de duurzaamste en meest effectieve manier. De Google zoekresultaten zijn een organisch systeem waarbij Google de websites sorteert op relevantie. Google probeert namelijk de meest relevante websites als eerst weer te geven zodat mensen vinden wat ze ook echt zoeken.

Google onderzoekt elke website en heeft daarom een beeld van welke website het relevantst is. Het is daarom belangrijk dat jouw website wordt gezien als relevant door Google. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want iedereen wil dit natuurlijk. Er zijn enorm veel factoren waar Google naar kijkt of een website relevant is en deze factoren veranderen ook continu.

Het is dus een continu proces om bovenaan te komen in Google, maar het loont wel. Zodra je bovenaan komt in Google pluk je wel de vruchten.

Zoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren is de simpelere en snellere manier om in hoog in Google te komen, maar niet persé de mindere manier. Deze manier is gemakkelijker omdat je Google rechtstreeks betaald om bovenaan te komen in de zoekresultaten.

Hierbij betaal je per klik die naar je website gaat. Je kan deze zoekresultaten herkennen doordat er in het klein “advertentie” bij staat. Tegenwoordig klikken nog wel minder mensen op deze advertenties maar dat wordt steeds meer. Dit is een efficiënte manier om veel bezoekers te krijgen zonder veel tijd te steken in het optimaliseren van je website. Je kan op deze manier gemakkelijk boven de concurrentie uitkomen op korte termijn.

Wij helpen je met het krijgen van meer bezoekers!

Meer bezoekers krijgen op je website is een ingewikkeld proces, maar voor DigitalGuys niet! Omdat we er constant mee bezig zijn en door onze ervaring kunnen wij elke website helpen met het krijgen van meer bezoekers. Wij kunnen maandelijks werken aan uw website waardoor u meer bezoekers op uw website krijgt en meer klanten dus krijgt. Een perfecte investering voor uw bedrijf.

hoe krijg ik meer website bezoekers